Jumbo-muziekfestival

Jumbo-muziekfestival

jumbologomuziekfestival

orkesten uit de regio Veghel strijden om de Albert van Zutphen Wisselbokaal

zaterdag 5 november slagwerkgroepen

zondag 6 november fanfare en harmonieorkesten


Beide dagen aanvang 11.15 uur in het Dorpshuis, Grotenhof 2 in Lieshout

zie hier het programma of het programmaboekje


Op uitnodiging van Harmonie Sint Caecilia vindt het 32ste kringfestival  voor slagwerkgroepen, fanfares en harmonieën van de Vereniging van Muziekgezelschappen Kring Veghel plaats in Lieshout. Dit jaar laten 10 slagwerkgroepen en 9 HAFA orkesten hun muzikale prestaties horen. De inzet van het weekend is de “Albert van Zutphen – wisselbokaal”. Op zaterdag voor de best spelende slagwerkgroep en op zondag het best spelende harmonie – of fanfareorkest. Daarnaast wordt er per groep, waarvan de indeling gebaseerd is op de divisies waarin de diverse verenigingen uitkomen, een eerste prijs uitgereikt.

Plezier in de muziek voor de deelnemers en het publiek staat tijdens dit festival voorop. Het Dorpshuis in Lieshout vormt dit keer de locatie. Het programma start op zaterdag 5 november om 11.15 uur met het slagwerkensemble van het Helmonds Muziek Corps uit Helmond. Die eenmalig te gast zijn in de Muziekkring Veghel. Gedurende de dag krijgt het publiek een afwisselend programma van slagwerkgroepen voorgeschoteld. Het laatste optreden op zaterdag vindt plaats om 18.45 uur door slagwerkgroep Oefening Baart Kunst uit Erp, waarna om 20.15 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden. De overige deelnemende slagwerkgroepen op zaterdag zijn achtereenvolgens uit Vorstenbosch, Odiliapeel, Zijtaart Dinther, Lieshout, Boekel, Eerde en Heeswijk.

Het Festival gaat verder op zondag 6 november. Om 11.15 uur start het programma met Harmonie Frisselstein uit Veghel. Verder treden in volgorde op: Heeswijk, Zijtaart, Venhorst, Dinther, Vorstenbosch, Lieshout, Volkel. Waarna als laatste het harmoniekorps Oefening Baart Kunst om 18.00 uur met hun optreden zal aanvangen. De prijsuitreiking op zondag vindt om 19.30 uur plaats.

Voor beide dagen is de beoordeling in handen van een vakkundige jury. Voor de slagwerkgroepen zal op zaterdag Peter Smits en Maarten Rongen jureren. De jury voor de HAFA orkesten op zondag bestaat uit Jos Schroevers en Rudi Böhmer.

Het JUMBO Muziekweekend is dankzij de hoofdsponsor JUMBO-Supermarkten gedurende beide dagen gratis toegankelijk. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar de optredens van bijna 1000 deelnemers tijdens dit muziekspektakel in het Dorpshuis, Grotenhof 2 in Lieshout.

 

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.