• Muziekring Veghel stopt

    In een Algemene Ledenvergadering op 12 maart 2024 hebben de leden besloten om de vereniging van Muziekgezelschappen Kring Veghel op te heffen. Er blijkt onvoldoende belangstelling bij de leden om de vereniging in stand te houden, het bestuur te bemensen en jaarlijks de muziekfestivals te organiseren. De vereniging werd opgericht in 2001, maar de samenwerking bestaat al sinds 1985.

    Na bijna 40 jaar is er een einde gekomen aan de samenwerking in een jaarlijks regionaal muziekfestival. In 1985 vond het eerste festival plaats, in november 2023 vond het laatste evenement voor slagwerkgroepen en blaasorkesten plaats in Zijtaart. In april 2024 vond voor de laatste keer het Jumbo Jeugd Muziekfestival plaats in Uden (foto). De vereniging telde in haar laatste jaar 17 leden uit de regio Veghel.

    Deze website zal nog tot juli 2025 in de lucht blijven.

  • Harmonie st Caecilia Lieshout-Mariahout wint muziekfestival.

    Het was een fantastisch weekend vol mooie muziek. Op zondag 5 november streden 7 fanfare- en harmonieorkesten om de eerste plekken en de wisseltrofee.

    Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Schijndel won de eerste prijs in groep B. In groep A was de eerste prijs voor harmonie Sint Caecilia uit Lieshout-Mariahout. De Albert van Zutphen wisseltrofee gaat dit jaar naar Lieshout in de prijzenkast staan.